CLICK TO KNOW ME

contest (6024) Danbo's journey (513) Event (8991) Fakta menarik (928) festival (788) Gadget (562) industrial training (343) kehidupan (432) makan2... (453) MaLaYsIa best PlacE (653) nice place at Korea (315) pendapat (2343) personal (4553) photography (3224) project sabtu (342) Sesi Terjah Blogger (993) SukA-SukI (5634) travel (434) wordless wednesday (1111)

Theme © ???



Fakta tentang "kiss"
Saturday, January 8, 2011 | 10 comments
"KISS" aka ciuman..semua orang tau kan...jom tengok bebapa fakta tentang cium yang Shy jumpa ni. Tengok sama ada fakta ni bole pakai ke tak...huhu

1.  Semasa bercium, lebih kurang 278 jenis bakteria transfer antara satu sama lain. Tetapi, 95 peratus bakteria tu tak merbahaya so tak perlu risau. hehe...kalau orang tu tak gosok gigi plak berapa la  jumlah bakteria agak2nya kan..hehe

2. Purata perempuan akan bercium seramai 8 orang lelaki sebelum kawin. ermmm, tapi rasanya kalau perempuan tu muslimah purata nya adalah 0..hehe

3. Selama korang hidup di muka bumi, purata korang cium adalah selama 2 minggu..

4. Bibir korang 100 kali lebih sensitive dari hujung jari. So, bila bercium, frekuensi denyutan jantung korang bole sampai 100 or lebih!!..

5. Ciuman yang "suci" bole membakar sebanyak 5 kalori. Kalau korang tambahkan lagi ciuman "suci" + keikhlasan bole membakar sebanyak lebih dari 30 kalori. Cuba bayangkan kalau bercium sambil jog..berapa kalori yang korang dapat bakar??hahahaha...

6. Ciuman pertama dalam movie adalah pada tahun 1886.

7. Daripada hasil survey, lelaki yang selalu cium isterinya sebelum pergi kerja menerima gaji yang lebih tinggi dari yang tak cium isteri sebelum pergi kerja ..so, nak dapat gaji lebih,sebelum pergi kerja jangan lupa cium isteri tau..hehehehe

Labels:


NEWER
PAST



home profile shaifulshafian