CLICK TO KNOW ME

contest (6024) Danbo's journey (513) Event (8991) Fakta menarik (928) festival (788) Gadget (562) industrial training (343) kehidupan (432) makan2... (453) MaLaYsIa best PlacE (653) nice place at Korea (315) pendapat (2343) personal (4553) photography (3224) project sabtu (342) Sesi Terjah Blogger (993) SukA-SukI (5634) travel (434) wordless wednesday (1111)

Theme © ???



bosan lah bulan ramadhan ni
Sunday, August 7, 2011 | 11 comments
Bosan la bulan Ramadhan ni..kerja,belajar cikit je mengantok...penat r...Betul ke penat????

Sekarang ni bulan Ramadhan tiba lagi dan semua umat islam mengerjakan ibadat puasa. Bagi sesetengah orang, terutamanya orang yang bekerja/belajar mereka sering mengeluh " kan best kalau bulan Ramadhan ni bulan untuk istirehat je" atas alasan:
Berbagai-bagai sebab musabab yang diorang bagitau lebih2 lagi sebab kurang makan n kurang zat. Yes,its true kalau kita kekurangan zat, otak tak dapat terima oksigen dengan cukup. tapi, dalam bulan Ramadhan nie shy rasa semua jadual makanan kita tetap dipenuhi walaupon kita berpuasa,antaranya:
Haa,complete kan??..Sebenarnya kta lebih produktif pada bulan puasa ni tapi kita je tak perasan..beberapa contoh yang shy bole kasi:
Haa..banyak kan kelebihan bulan Ramadhan ni...abaikanlah rasa letih,lapa semasa puasa n anggap la setiap pekerjaan dilakukan adalah satu ibadah..mesti korang tak akan rasa bosan punya..:)



Labels: ,


NEWER
PAST



home profile shaifulshafian