CLICK TO KNOW ME

contest (6024) Danbo's journey (513) Event (8991) Fakta menarik (928) festival (788) Gadget (562) industrial training (343) kehidupan (432) makan2... (453) MaLaYsIa best PlacE (653) nice place at Korea (315) pendapat (2343) personal (4553) photography (3224) project sabtu (342) Sesi Terjah Blogger (993) SukA-SukI (5634) travel (434) wordless wednesday (1111)

Theme © ???



Pelik sangat ke bekerja berlainan dari bidang di universiti?
Saturday, December 10, 2011 | 6 comments
Assalamualaikum readers......

Post ni Shy memang nak buat dari dulu lagi tapi rasanya baru sekarang ade kesempatan...ermm,berbagai-bagai soalan yang hampir sama shy dapat bila dah 4 bulan bekerjaya ni.............

"kenapa belajar dulu amik course lain,kerja lain?"
"apesal ko keje lain ni?.."
"tak silap aku ko dulu belajar lain kan tapi keje lain pulak".

soalan-soalan macam ni memang banyak di tanya oleh orang-orang tua especially mak,ayah, pakcik makcik...kadang-kadang dah penat dah nak menjawab dengan jawapan yang skema "sebab nak cuba benda baru pulak" nila jawapan tak skema yang selalu shy bagi...

Pelik sangat ke?????....kalau kita ni memilih kerja memang agak susah la...zaman sekarang ni hampir semua company nak orang yang round bermaksud nak pekerja yang tau semua benda..yang lebih practical bukan ulat buku je....

OK,shy pon tak jawab lagi kenapa shy lari bidang dari yang dipelajari...sebab shy nak BELAJAR BENDA BARU since ilmu Allah kat dunia ni memang terlalu banyak..sampai mati pon tak bole belajar semuanya..lagipon shy pon memang minat pekerjaan ni...TAPI, shy mungkin tak akan stay dalam sesuatu company dalam masa yang terlalu lama..bila shy dah rasa experience shy kat sesuatu company tu dah malar je tak improve shy mungkin akan berpindah untuk cari lebih experience.........

selagi masih bujang..shy akan terus meloncat mencari benda baru..mungkin dah berkeluarga nanti shy akan stay sebab shy ade benda lain yang harus dipikirkan sebab meloncat ni pon sesuatu yang berisiko....huhuhu..

APA KATA KORANG????.......................
 

Labels:


NEWER
PAST



home profile shaifulshafian